Banner2-01.jpg

 Nationaal wedstrijd

« Het bevorderen van de ambachtelijke industrie aan het grote publiek »

Proficiat aan de winnaars van de 16e editie!

De Prijs van Ambachtsvrouw 2022
Charlot De Bisschop
Charlot De Bisschop

Restauratrice van keramiek

De Prijs Parel van de Jury 2022
Soho Francotte
Soho Francotte

Plantaardige lederwaren

De winnaars van de 16e editie van onze nationale wedstrijd "Ambachtsvrouw in de Kijker" zijn bekend!

Minister David Clarinval reikte de prijs "Ambachtsvrouw 2022" uit aan CHARLOT DE BISSCHOP, restauratrice van keramiek en oprichter van Cdb-restauratiekeramiek!

De prijs Parel van de Jury ging naar SOHO FRANCOTTE en haar plantaardige lederwaren Lubay.

Nogmaals onze felicitaties en dank aan onze tien laureaten voor hun betrokkenheid en hun bijdrage aan de kwaliteit en de diversiteit van de Belgische ambachtelijke sector. Wij wensen u van harte het allerbeste voor de toekomst van uw activiteit!

Wedstrijd

De nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker -opgestart in 2006 en ondersteund door de FOD-economie en diverse privé en publieke partners- wil de Belgische ambachtssector in de schijnwerpers zetten en zo de ambachten promoten bij het grote publiek én jongeren warm maken voor deze sector en de opleidingen. 

Een professionele jury, bestaande uit mensen van diverse achtergrond, verkiest jaarlijks 10 laureaten tot ‘ambassadeurs van de sector’.

Deze ambachtsmannen en vrouwen zijn elk op hun beurt een geslaagd voorbeeld op alle vlakken: zowel wat betreft de kwaliteit en originaliteit van hun product, als voor hun afgelegde traject, maar ook op het vlak van hun management en hun marketing.

De 10 ambachtslieden die in de kijker worden gezet, getuigen van de verscheidenheid en de originaliteit van de sector. De ‘Made in Belgium’ verdiensten worden hierdoor kracht bijgezet en terecht opgewaardeerd bij het grote publiek. Bovendien geeft het ook een boost aan ambachtsopleidingen en jobs, wat erg belangrijk is voor de toekomst en de jongeren.

hands-731241_1920.jpg

Het selectiecomité   

De organisaties van zelfstandigen (UCM, Unizo, SNZ en SDZ), de private en publieke partners (kabinet van de bevoegde Minister, FOD Economie, Sowalfin, CityMall en Anita Diamonds) en de Hoge Raad van Zelfstandigen worden elk jaar uitgenodigd om deel te nemen aan het selectiecomité.


De voorzitter wordt gekozen naar gelang van het thema van de editie. Er is een afwisseling van Franstaligen en Nederlandstaligen, evenals voor de keuze van de locaties voor de prijzen.

De laatste editie

Vind hier de winnaars van de vorige editie "ethisch & duurzaam".

Prijs parel van de jury 2020
Tom Hermans
TOM_10.JPG

Fietshersteller-maker

Ambachtsprijs 2020
Alexis Fronistas
CARAVANE_8.JPG

Ombouwer van caravans voor evenementenverhuur

Publieksprijs 2020
Christel Carlier
WASH_WASH_9.JPG

Cosmetica- & zeepmaakster

Repertorium van de ambachtslieden

U wenst de ambachtssector te steunen? Of u bent ambachtsman/vrouw en wordt er graag in opgenomen?

 

Ontdek het repertorium en het platform van Ambacht in de kijker dat het mogelijk maakt tegoedbonnen te kopen bij de deelnemende ambachtslieden.

SoutienArtisans_Siteweb_NL_3.jpg