ARCHIEVEN
CONTACT
  • Facebook
  • Instagram
Banner2-01.jpg

 Nationaal wedstrijd

« Het bevorderen van de ambachtelijke industrie aan het grote publiek »
Vitrine 2022 - COVER SITE - NL-01.jpg

16de éditie

Ik registreer!

Ben je een ambachtsvrouw, wil je je talent laten zien en je knowhow delen?

 

Schrijf je gratis in en word een van de ambassadeurs van Belgisch vakmanschap.

Het selectiecomité   

De organisaties van zelfstandigen (UCM, Unizo, SNI en SDI), de private en publieke partners (kabinet van de bevoegde minister, FOD Economie, Socamut, CityMall en Anitadiamonds) en de Hoge Raad van Zelfstandigen worden elk jaar uitgenodigd om deel te nemen aan het selectiecomité.


De voorzitter wordt gekozen naar gelang van het thema van de editie. Er is een afwisseling van Franstaligen en Nederlandstaligen, evenals voor de keuze van de locaties voor de prijzen.

Wedstrijd

De nationale wedstrijd Ambacht in de kijker -opgestart in 2006 en ondersteund door de FOD-economie en diverse privé en publieke partners- wil de Belgische ambachtssector in de schijnwerpers zetten en zo de ambachten promoten bij het grote publiek én jongeren warm maken voor deze sector en de opleidingen. 

Een professionele jury, bestaande uit mensen van diverse achtergrond, verkiest jaarlijks 10 laureaten tot ‘ambassadeurs van de sector’.

Deze ambachtsmannen en vrouwen zijn elk op hun beurt een geslaagd voorbeeld op alle vlakken: zowel wat betreft de kwaliteit en originaliteit van hun product, als voor hun afgelegde traject, maar ook op het vlak van hun management en hun marketing.

De 10 ambachtslieden die in de kijker worden gezet, getuigen van de verscheidenheid en de originaliteit van de sector. De ‘Made in Belgium’ verdiensten worden hierdoor kracht bijgezet en terecht opgewaardeerd bij het grote publiek. Bovendien geeft het ook een boost aan ambachtsopleidingen en jobs, wat erg belangrijk is voor de toekomst en de jongeren.

hands-731241_1920.jpg

De laatste editie

Vind hier de winnaars van de vorige editie "ethisch & duurzaam".

Prijs parel van de jury 2020
Tom Hermans
TOM_10.JPG

Fietshersteller-maker

Ambachtsprijs 2020
Alexis Fronistas
CARAVANE_8.JPG

Ombouwer van caravans voor evenementenverhuur

Publieksprijs 2020
Christel Carlier
WASH_WASH_9.JPG

Cosmetica- & zeepmaakster

Repertorium van de ambachtslieden

U wenst de ambachtssector te steunen? Of u bent ambachtsman/vrouw en wordt er graag in opgenomen?

 

Ontdek het repertorium en het platform van Ambacht in de kijker dat het mogelijk maakt tegoedbonnen te kopen bij de deelnemende ambachtslieden.

SoutienArtisans_Siteweb_NL_3.jpg