Vitrine 2022 - Affiche NL - WEB.jpg

Thema 2022

 

Voor deze nieuwe editie wordt "Ambacht in de Kijker" "Ambachtsvrouw in de Kijker".

 

Volgens cijfers van de FOD vertegenwoordigen vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België.

 

Om de vertegenwoordiging van vrouwen in deze beroepen aan te moedigen, wil de wedstrijd dit jaar vrouwelijke ondernemers in de kijker zetten.

 

De wedstrijd zal tien Belgische vakvrouwen in de schijnwerpers zetten met een uitzonderlijke knowhow, die ondanks de moeilijkheden de weg van hun passie kiezen en producten of diensten van hoge kwaliteit produceren.

 

Deze 10 winnaars, dragers van sterke ambitie en waarden, zullen een verbindend voorbeeld zijn voor onze toekomstige generatie rond onbekende, traditionele of soms vergeten beroepen.

Banner12-01.jpg

Wedstrijd

De zestiende editie van de nationale wedstrijd "Ambacht in de Kijker", een groot project om ambachtelijke ambachten te promoten, is geopend!

Maak jezelf bekend, getuig van je vak, je passie en je knowhow, en word één van de 10 ambassadeurs van Belgisch vakmanschap!

WAT AMBACHT IN DE KIJKER JE TE BIEDEN HEEFT een zekere zichtbaarheid want u wordt vermeld in onze nationale gids van ambachtslieden die bijna 2000 Belgen uit de ambachtelijke sector telt.

 

Bovendien zullen de 10 winnaars-ambassadeurs tijdens de duur van de wedstrijd (video's, foto's, pers, enz.) via onze netwerken in de schijnwerpers worden gezet.

Er zijn verschillende prijzen te winnen:

  • De Hoofdsprijs: ter waarde van € 3.500;

  • De Prijs Parel van de Jury: ter waarde van € 2.000.

Het selectiecomité   

Dit jaar zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Vlaanderen en het comité zal worden voorgezeten door mevrouw Hind Rabii uit Verviers.

De president

Hind Rabii biedt al meer dan 20 jaar verlichting waarin de kleuren van de Middellandse Zee worden gecombineerd met de pure lijnen van Scandinavisch design.

 

Geboren in Marokko in 1973, woonde ze daar tot ze naar België vertrok, waar ze industrieel ingenieur studeerde. Naast de technische vaardigheden die zij tijdens haar studies heeft opgedaan, heeft Hind Rabii altijd een grote passie voor mode en design gecultiveerd. Dit is de reden waarom ze begon te werken op het gebied van architectuur en design.

 

Sinds 1997 heeft ze haar creativiteit en inspiratie doordrenkt door lampen te creëren die ze ontwerpt als decoratieve elementen op zich. Bewerkt met handgereedschap zijn de armaturen voor de metalen onderdelen samengesteld uit goud, chroom of koper, maar ook glas is een zeer belangrijk onderdeel van de collectie.

PROFILE PICTURE HIND RABII HD - présidente.jpg