Thierry De Raymaeker

fabrikant van meubels in karton

  in Brussel

Mee reycleren via kartonnen meubels.


5 jaar geleden kwam Thierry De Raymaeker op het gekke idee om meubels uit karton te vervaardigen, al was dit idee in onze huidige maatschappij nog zo gek niet. Tijdens de lessen Plastische Opvoeding ontdekte hij werken die gemaakt zijn in de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Joost-ten-Node. Als een echte autodidact startte hij in september 2008 met Recycling Design.
 
Gepassioneerd maakt Thierry met zijn vriendin echte originele creaties uit gerecycleerd karton. Op bestelling, op maat, voor het salon of de badkamer, … Thierry kan het allemaal ! Hij ontwerpt en maakt op een totaal ambachtelijke manier lichte, maar toch stevige meubelen die én functioneel én origineel zijn : lage tafels, zetels, bibliotheekkasten, opbergkasten, … Elk stuk is uniek !  Ook in de afwerking is er keuze te over : Effectverf, plamuursel met natuurlijke pigmenten, collage, tegels, mozaïek, verf met houtimitatie, …
 
Om iedereen de kans te geven zijn eigen meubelstuk in karton te vervaardigen, organiseert hij ook stages.
 
Door vrije tijd, creativiteit en nut aan elkaar te koppelen, doet Thierry bovendien veel voor onze planeet. In zijn atelier worden namelijk tussen de 300 en 400 kg karton per jaar gerecycleerd.