Stijn Sioen

Zetelmaker-Stoffeerder in Menen

www.stofferingsioen.be

You dream, let's create!

Stijn Sioen is de belichaming van “Stoffering Sioen”. Hij is gegroeid van een klassieke herstoffeerder naar ontwerper en maker van zitmeubelen op maat via co-design met de eindklant.

 
Stijn zijn projecten op maat zijn steeds uniek en volledig in harmonie met het interieur waarvoor ze zijn ontworpen. De gewenste zitmeubelen worden eerst tot op de millimeter uitgetekend in 3D en kunnen desgewenst worden ingepast in een exacte virtuele kopie van de leefruimte. Zo ziet de klant reeds het ontwerp dat perfect past in de volledige ruimte vanuit alle mogelijke hoeken. Na het opmeten van onder andere de gewenste zithoogte, de zitdiepte en de rug helling, alsook de keuze van de hard en/of zachtheid van de mousse, wordt de 3D schets terug aangepast. Hierna wordt de uitgebreide collectie leders en stoffen toegelicht en maakt de klant zijn of haar keuze. Tenslotte wordt na goedkeuring van de klant effectief gestart met het bouwen van het zitmeubel naar het ontwerp en op maat in het eigen atelier.

De hoofdactiviteit is en blijft het maken van nieuwe zitelementen voor de projectmarkt, de herstoffering van zowel klassieke, vintage als designmeubelen, maar ook het herbekleden van horecabanketten, kinetafels, enzoverder. Daarbij komt ook nog eens het herbekleden van auto-interieurs voor oldtimers, wat al een vak op zich is.

Stijn Sioen maakt voor dit alles dankbaar gebruik van de ervaring en kennis die hij heeft verkregen van zijn vader, via meerdere gevolgde stoffeeropleidingen en van zijn werkperiode bij een gerenommeerd design meubelfabrikant. Stoffering Sioen heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en zal dit blijven doen met als doel alle stofferingen op wens en maat in eigen beheer te kunnen uitvoeren.

Deel gerust de website (www.stofferingsioen.be) en de Facebook pagina (www.facebook.com/stofferingsioen) zodat meer mensen het vakmanschap van Stoffering Sioen leren kennen!