Steven & Brecht Dujardyn

Traditionele siersmederij

in Oostrozebeke

www.dujardyn.com

Geïnspireerd door het Heilig Vuur, helpen wij onze klanten verder, van ontwerp tot en met levering en plaatsing!

Steven en Brecht Dujardyn: Ambachtelijk smeedwerk en brons, beelden / restauratie
Wie heeft zijn ouders of grootouders niet horen vertellen over de plaatselijke smid, die met zijn gespierde armen en geconcentreerde blik het roodgloeiende ijzer met de hamer op het aambeeld in vorm brengt ?

Bij de broers Steven en Brecht Dujardyn uit Oostrozebeke begon het allemaal 30 jaar geleden, in de kleine smidse van vader Wilfried Dujardyn, bij de restauratie van zijn verzameling antieke koetsen. Bij de twee jonge broers was dit de ‘vonk’ die nog steeds de passie van dit eeuwenoude en traditioneel beroep als siersmid aanwakkert.
Om hun leerhonger naar oude technieken te stillen, volgden ze vanaf hun 15-jarige leeftijd, elk op hun vlak de zeldzame echte smeed-opleidingen in België; ook tekenen, beeldhouwen, esthetica en kunstgeschiedenis behoren tot de opleiding van een siersmid. Nadat ze in 1998 geslaagd waren in het ingangsexamen bij de gerenommeerde Compagions du Devoir, ging Brecht er op 19-jarige leeftijd smeden.

In 2001 werd de traditionele en ambachtelijke siersmederij Dujardyn Artconcept geboren waar ze al smedend leven in de materie brengen. Van ontwerp tot en met leveren en plaatsen helpen wij onze klanten verder !

Ambachtsprijs

2013