Filip Redant

Atelier Passe Partout

 Concours national pour susciter des vocations auprès des jeunes.

goutes.png

Ontwerper en restaurateur van houten vloeren en interieurobjecten (Mechelen)

  • Facebook

Filip Redant heeft nooit een algemene opleiding houtbewerking gevolgd, maar na zijn humaniora schreef hij zich in voor een cursus restauratie van muziekinstrumenten (strijkinstrumenten). 

Na twee jaar cursus kwam hij zo terecht bij een orgelbouwer, waar hij de diverse houtbewerkingsmachines leerde kennen en de eerste stappen zette in het restaureren van orgelkasten. Dat beviel hem best, en hij bekwaamde zich verder in het restaureren van antiek meubilair, en toen hij besloot om zich als zelfstandige te vestigen (1988) kwam hij per toeval terecht in de parketbranche. 

Door zijn passie voor restauratie besloot hij om naast het plaatsen van ambachtelijk parket, zich ook te specialiseren in het restaureren van historische parketvloeren. Bijkomend volgde hij nog avondopleidingen als meubelmaker-schrijnwerker, antiekrestaurator, antiekhandelaar en beeldhouwer. Door zijn gedreven passie en creativiteit, en daarbij zijn streven naar kwaliteit, is het geen wonder dat Filip een stevige reputatie heeft weten op te bouwen binnen de parketwereld. Daarvan getuigen ook de talloze top-projecten in heel het land. Zo werkte hij o.a. aan de parketrestauratie in het Koninklijk Paleis, Egmont Paleis, Paleis der Academiën, Bourla-Schouwburg, Opera in Antwerpen en Gent, enz…. De referentielijst is indrukwekkend en te veel om op te noemen. Maar ook in het buitenland verdiende Filip Redant zijn sporen. Zo werkte hij reeds herhaaldelijk in Nederland, Frankrijk, Londen en zelfs in Noorwegen, en in tal van kastelen en paleizen plaatste hij parketvloeren of restaureerde hij de historische houten vloeren volgens de regels van de kunst. 

Vorig jaar nog won hij de “Wood Floor of the Year, Best Marquetry-Inlay Application 2019”, uitgereikt door de NWFA (National Wood Flooring Association) in de VS. Alsof dit alles nog niet genoeg was, startte Filip eind vorig jaar een shop waar hij zijn zelf ontworpen en handgemaakte luxekoffertjes in zeldzame en kostbare houtsoorten aan de man brengt : humidors, whisky-kastjes, make-up-kabinetten, enz …. Exclusief en op maat van de klant.

9.jpg
3.jpg
5.jpg