Raphael Giot

Patissier – chocolatier  in Terhulpen

www.patisseriegiot.be

Na mijn studies aan het ITN in Namen, ben ik begonnen bij Patisserie Debaere in Brussel. Daar heb ik ongeveer vier jaar gewerkt. Vervolgens ging ik aan de slag bij Rouard in Namen, maar uiteindelijk keerde ik toch terug naar Brussel waar ik 7 jaar werkte in de patisserie Mahieu.
Ik heb ook anderhalf jaar in New York gewerkt in het restaurant “Markt”. Dat is de grootste Belgische brasserie in NYC.

In 2009 ontving ik samen met twee collega's de bronzen medaille op het wereldkampioenschap Patisserie waar we de Belgische kleuren met verve verdedigden.

Nadat ik in Namen samen met twee vennoten gedurende zeven jaar een eigen structuur heb uitgebouwd, besloot ik om weer van nul te beginnen in het hart van Waals-Brabant: in La Hulpe creëerde ik mijn eigen merk.

Mijn project bestaat eruit om gastronomische patisserie aan te bieden aan de toegangspoort van Brussel en zo kwaliteitsvolle ambachtsproducten in de kijker te zetten in deze regio waar verder voornamelijk dienstenondernemingen actief zijn.

We willen onze klanten hoogstaande patisserie aanbieden dat creatief en gastronomisch hoge toppen scheert en een mooi design heeft. Onze troeven bestaan uiteraard uit onze suikerwaren, maar ook uit de bevoorrechte service voor onze klanten. Als ambachtsman, wil ik dicht bij mijn klanten staan en de gastronomische kant van onze creaties met hen delen.

We blijven “bruisen” en gaan dus zeker niet op onze lauweren rusten. We zoeken voortdurend naar nieuwe benaderingen van de smaken en decoratie van onze creaties. Elke dag stellen we onszelf in vraag en dat nu al bijna drie jaar. Zo blijven we een “schepper van smaken”.