Pol Marchandise & Mostafa Hadi

Beeldhouwer en timmerman in Hennuyères

www.odeaubois.be

Het universele ei, met dank aan de natuur.

De creatie van Odeaubois is ontstaan na de ontmoeting tussen 2 artiesten, Pol Marchandise en Mostafa Hadi die de passie delen voor de natuur, de ecologie en de biologische vormen. Hierop is hun eerste vorm ontstaan : het ei, dat een universele en optimistische symboliek heeft. Het ontwerp ervan heeft hen ertoe aangezet om andere natuurlijke vormen te gebruiken zoals de bloemknop, de pijnappel en dragonfruit.

Pol heeft een diploma in sociale psychologie en wordt kunstenaar, schrijnwerker en beeldhouwer in 2003. Hij is gek op hout omwille van de sensualiteit en de structurele en ecologische kwaliteiten van dit product. Mostafa is autodidact en zoon van een schrijnwerker. Gepassioneerd door ecologie is hij al van kinds af aan gefascineerd door biologische structuren.

Zowel voor hun beeldhouwwerken als timmerwerk volgen de artiesten van Odeaubois 2 principes: de esthetische zoektocht naar houtstructuren en de technische zoektocht naar het concept dat interessante architecturale en ecologische mogelijkheden biedt. Hun creaties verbinden het gebruik van eenvoudige, natuurlijke en duurzame materialen met een technisch ontwerp dat enkel met hulp van de computer te maken is. Zo slagen ze erin om een vorm te creëren die rythme en dynamiek uitademt.