Pierre Delcoigne

Meester-Brouwer in Ellezelles

www.brasseriedeslegendes.be

Pierre Delcoigne en zijn ambachtelijke karakterbieren brengen u terug naar het mysterieuze universum van de Reuzen van Ath en de Heksen van Ellezelles.

Pierre Delcoigne is geboren in een landbouwersfamilie, waardoor hij midden de natuur is opgegroeid. In 1989 startte hij zijn universitaire studies aan de UCL, die hij na 5 jaar succesvol afrondde met zijn diploma bio-ingenieur op zak. Daarna trok hij naar de Brouwerijschool in Leuven, waar hij in 1996 met grote onderscheiding zijn diploma van Meester-brouwer behaalde.

In 2000 richtte Pierre Delcoigne zijn eigen ambachtelijke brouwerij op in een middeleeuwse vesting van het Pays Vert in Ath met de hulp van zijn echtgenote Vinciane Wergifosse en hun families.

Pierre ontwikkelde een volledig gamma 100% natuurlijk karakterbieren die teruggaan op de folklore van de Reuzen van Ath: Gouyasse, Goliath, Ducassis, Saison Voisin, … In 2007 nam Pierre het geweldige project over van de brouwerij van het Pays des Collines, bekend voor haar Quintine- en Herculebier. La Brasserie des Légendes brengt de filosofie en identiteit van deze 2 ambachtelijke brouwerijen samen.
Pierre heeft een duurzame ontwikkelingsstrategie opgezet via een lokale aanpak, via de productie van brouwgerst uit eigen exploitatie op 20ha grond en via de productie van hernieuwbare energie.