Peter De Rycke

Olie-en pastameester in Hove

www.migino.be

Vandaag produceert Migino een breed assortiment van ambachtelijke oliën van de hoogste kwaliteit op basis van verschillende soorten noten en zaden tot olie maar waarom anno 2017 nog ambachtelijk olie produceren?

 

In de herfst van 2008 stelde Gino De Rycke zich de vraag wat hij kon aanvangen met de overvloed aan beukennootjes in zijn tuin. Na een beetje zoekwerk las hij in 17de-18de -eeuwse teksten dat beukennootolie omschreven werd als de ‘olijfolie uit het Noorden’. Aangezien Gino nog nooit beukennootolie geproefd had, waagde hij, innovatief en creatief als hij is, zich eraan zelf olie proberen te produceren. Met vallen en opstaan ontwikkelde en verbeterde hij zijn eigen ambachtelijk productieproces voor beukennootolie, maar ook van zijn eigen hazel- en walnoten. Na een heleboel positieve reacties van vrienden en familie, hoorde hij in 2010 dat Wouter Keersmaekers (chef De Schone van Boskoop) ambassadeur was van de "Week van de Smaak". De perfecte aanleiding om de top kok zijn mening te vragen. ‘Fantastisch’ was zijn reactie, en onmiddellijk plaatste hij een eerste bestelling, en stuurde Gino na enkele leveringen naar Kobe Desramaults (ex -Indewulf). Een week later werd hij gecontacteerd door Michael Vrijmoed (toen souschef Hof van Cleve) om zijn olie eens te komen presenteren…de start van Migino, van een uit de hand gelopen hobby en van een mooi verhaal van ambachtelijke topproducten die exclusief geproduceerd werden voor +/- 25 Belgische toprestaurants.

 

In 2014 besloot zijn zoon Peter zijn carrière over een andere boeg te gooien toen hij besloot de uitdaging aan te gaan en te trachten Migino uit te bouwen tot een volwaardige business activiteit maar waarbij vakmanschap en kwaliteit op de eerste plaats komen en met andere waarden en normen dan de hedendaagse voedingsindustrie de dag van vandaag. Het is eenvoudig er veel over te schrijven maar de enige manier om dit werkelijk te ontdekken, is proeven!

Terug naar de

10 laureaten >