Paul Dingens

Producent van barometers en klokken in Beverlo

www.barometers.com

Exportprijs

2012

Een intrigerend instrument aangepast aan deze tijd, dat geeft de barometer elke dag een bijzondere belevingswaarde.

Paul Dingens  heeft ruim 25 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en verkoop van barometers, weerstations en klokken. Paul wil vooral duurzame producten maken die letterlijk generaties lang perfect blijven functioneren.


In 2007 heeft Paul met hulp van het FIT, Agentschap Ondernemen, Innovatiecentrum Limburg en de UHasselt, een totaal nieuwe techniek ontwikkeld en vermarkt, die voor het eerst te zien was tijdens de Wereldexpo 2010 in Shanghai. Deze nieuwe techniek wordt nu ook toegepast in ziekenhuizen voor het ijken van complexe machines, voor o.a. kankerbehandeling. Toch blijft de grootste markt de gewone gebruiker die met de barometers van Paul Dingens een functioneel en decoratief instrument in huis haalt.


Paul Dingens is bovendien zeer actief in export en voert uit naar verschillende Europese landen, maar ook naar de VS en Canada. Hij heeft ook een passie voor de heroïsche Antarctica expedities. Het was dan ook een droom die uitkwam toen hij Dixie Dansercoer en Sam Deltour mocht ondersteunen in de ontwikkeling van materialen voor hun recente poolexpeditie (Antarctic ICE 2011-2012).