Patrick Mertens

BOON, The Chocolate Experience wordt gerund door Patrick Mertens en Inge Lijnen. Patrick volgde een bakkersopleiding aan de Bakkerijschool in Hasselt met een specialisatiejaar chocolade. Vervolgens kon hij in 1991 aan de slag als demonstrateur bij Barry Callebaut. Na 15 jaar opleidingen geven in het Barry Callebaut College en de wereld rond te reizen om technisch advies te geven aan diverse chocolatiers is hij nu de meester chocolatier van Boon - 'The Chocolate Experience' in Hasselt. Inge Lijnen heeft 8 jaar in de reclame gewerkt. In 2005 begonnen zij samen hun eigen chocoladezaak.

Inge bedenkt nieuwe chocolade creaties en Patrick kan ze technisch perfect uitvoeren. En doordat Patrick zelf zijn vormen maakt, zijn alle creaties volstrekt uniek en vind je bij Boon allesbehalve traditionele chocolade...

Klanten kunnen hier zo goed als alles in chocolade laten maken. Bovendien heeft Patrick, dankzij de vele reizen die hij maakte voor Callebaut, kennis gemaakt met zowat alle wereldkeukens, wat een onuitputtelijke bron vormt voor het bedenken van nieuwe smaken voor zijn pralines. Boon is een totaalconcept en bestaat uit een open chocolade atelier achter glas, een winkel waar men chocolade sierstukken en pralines kan kopen én een koffie/thee/chocoladelounge waar men rustig kan genieten van een uitgelezen kaart met exclusieve dranken.

Op 5 jaar tijd hebben ze klanten over het ganse land. En ondertussen zijn er stappen gezet richting de 'Boon Academy'. De eerste studenten zijn inmiddels 'afgestudeerd' en hebben ook hun eigen zaak opgericht. 'Boon Sydney' en 'Coastal Mist' in Oregon draaien op volle toeren en daar zijn Patrick en Inge terecht apetrots op.