Patrick Feller & Vanessa Bruyninckx

Landbouwers, beenhouwers in Tenneville

Agriculteurs, bouchers-charcutiers à Tenneville

www.biofarm.be

“Van de aarde tot op uw bord”, dat is de filosofie van de Biofarm “La Ferme des Frênes”.

In 1995 neemt Patrick Feller, een jonge landbouwer, de familieboerderij in de Ardennen over. Vanessa Bruyninckx, zijn echtgenote en verpleegster qua opleiding, verlaat in 2004 Vlaams-Brabant om haar man bij te staan. Een jaar later starten ze een kweekprogramma van buitenloopvarkens op een oppervlakte van 15 ha, in 2007 gevolgd door extensieve teelt van Roux d'Ardenne schapen.
In 2009 komt daar nog Angus beef bij.

 

Om te voldoen aan de steeds stijgende vraag naar kwaliteitsvlees, richten Vanessa en Patrick de stallen opnieuw in en zetten ze een beenhouwerij op met een biowinkel aan de boerderij: “We produceren en bewerken biovlees van de beste kwaliteit met het allergrootste respect voor het dier en de consument”.

"De la terre à la fourchette", plus qu'un slogan, c'est la philosophie de la Ferme des Frênes.

C'est en 1995 que Patrick Feller, jeune agriculteur, reprend la ferme familiale ardennaise. Vanessa Bruyninckx, son épouse et infirmière de formation, quitte le Brabant flamand pour se joindre à lui en 2004.

 

Un an plus tard, ils démarrent un élevage de porc en plein air sur 15 hectares, suivi en 2007 d'un élevage extensif de moutons Roux d'Ardenne et en 2009 de bovins de race Angus.

 

Afin de satisfaire une demande croissante de viande de qualité, Vanessa et Patrick réaménagent les étables et créent un atelier de boucherie avec un magasin bio à la ferme: «Nous produisons et transformons une viande bio de très haute qualité dans le plus grand respect de l'animal et du consommateur ».