Nicolas Destino

Ontwerper hedendaags meubilair in Dottignies

www.nicolasdestino.be

Wanneer schoonheid synoniem wordt van puurheid

 

De voorbije tien jaar was het de passie voor het object dat Nicolas Destino gedreven heeft om dag na dag de ambachtssector te promoten via het ontwerp van meubels en verlichting met een hedendaags design.

Elk object is exclusief dankzij een artistieke touch en de productie gebeurt voornamelijk in België om zo het kwaliteitslabel MADE IN BELGIUM te garanderen.

Verschillende ambachtelijke of semiambachtelijke technieken zijn noodzakelijk om elk object uit te werken en dat verzekert een unieke afwerkingsgraad. Verschillende stukken eisen soms een intense samenwerking tussen vier verschillende ambachtslieden. De structuren, het lakwerk en de assemblage van de objecten gebeuren volledig met de hand. De buizen en glasmodules worden mondgeblazen door meester-glazeniers.

Zijn werk bestaat erin om grondstoffen te optimaliseren via het object en om elke creatie uniek te maken door er zijn artistiek en esthetisch gevoel aan te koppelen. Het resultaat, dat vaak voorgesteld wordt in collecties, wordt gekenmerkt door vierkante en geometrische lijnen, wat zorgt voor kracht en eenvoud. Sommige objecten zijn aangepast aan een breder publiek doordat ze in een groter aantal worden geproduceerd.