Lotte Martens

Atelier Lotte Martens BVBA

 Concours national pour susciter des vocations auprès des jeunes.

goutes.png
LOTTE_9.JPG
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube - Black Circle

Textielontwerp (Leuven)

Lotte Martens is een Belgische textielontwerpster gedreven om schoonheid te creëren. Na het behalen van haar master textielontwerp aan de Academie voor Schone Kunsten en Design in Maastricht, werkte Lotte er als hoogleraar en hoofd van de modeafdeling. In 2014 richtte ze haar eigen bedrijf op met de ambitie om uniek en innovatief textiel op de markt te brengen. Ze streeft ernaar schoonheid te combineren met duurzaamheid en zo unieke stoffen te creëren die mensen over de hele wereld inspireren.Atelier Lotte Martens is een zeefdrukatelier en textielbedrijf met een focus op ‘maken’.

Het bedrijf ontwerpt en bedrukt stoffen, voornamelijk voor de zelfmakers. Onder het dak van Atelier Lotte Martens huizen twee textielmerken. ‘Lotte Martens’ is een lijn van gezeefdrukte stoffen en fournituren. Hiervoor ontwikkelde en patenteerde Lotte Martens een hoogwaardige en duurzame zeefdruktechniek op waterbasis. ‘About Blue’ is een stoffenlijn die in huis wordt ontworpen en industrieel wordt bedrukt.

Als ambachtsvrouw/ondernemer hecht Lotte Martens veel belang aan het op de hoogte zijn van de industriële technieken binnen het eigen vakgebied. Samenwerking met de industrie en de toepassing ervan binnen het bedrijf, doen niets af aan de kwaliteit en waarde van een ambachtelijk vervaardigd product, maar kunnen het versterken. De combinatie van een handgemaakt met een industrieel vervaardigd product geeft je de kans aan de slag te gaan met de overlap in afzetmarkt, en houdt je als ondernemer alert op gebied van duurzaamheid en ethiek. De combinatie van de merken is de grote kracht van het bedrijf.

Atelier Lotte Martens brengt de kracht van het zelf maken tot bij haar publiek. Dit gebeurt tijdens interactiemomenten zoals workshops, maar het team ontwikkelt ook ‘maaktools’ voor zelfmakers, zoals naaipatronen en online inspiratie. Bedoeling is de klant niet enkel het product te leveren, maar het maakproces te begeleiden in alle stappen, of dat nu in het atelier gebeurt of op afstand. De eigen ervaring bij het uitoefenen van een ambacht en de kracht die hierin schuilt, wordt zo op verschillende manieren overgedragen op het publiek.

800-06 BOX-ELEGANT11.jpg
800-06 BOX-PLAYFUL6.jpg
800-06 BOX-ELEGANT4.jpg