Marc-Antoine De Mees

Brouwer in Brunehaut

www.brunehaut.com

Exportprijs

2011

Brouwer in hart en nieren

Als telg van een brouwersfamilie start Marc-Antoine De Mees zijn carrière in 1987 als verantwoordelijke van het bedrijf Meura, de enige Belgische fabrikant van brouwerijmateriaal. 10 jaar lang reist hij de wereld rond en verkoopt brouwerij-installaties aan alle brouwers van de wereld. Hij leidt nadien verschillende bedrijven, alvorens in 2006 de Brasserie de Brunehaut over te nemen, die in zijn streek gevestigd is maar in grote financiële problemen zit.

Na het fallissement, slaagt hij erin de activiteiten opnieuw te lanceren. Zo weet hij in 4 jaar tijd de verkoop te verdrievoudigen ondanks de crisis. Vandaag is zijn ambachtelijk gebrouwen bier aanwezig in een 20-tal landen en exporteert hij er zo'n 70% van naar alle hoeken van de wereld. Hij produceert het abdijbier St-Martin en het biologisch gebrouwen bier Brunehaut en maakt zo het eerste glutenvrij bier van hoge gisting  in de wereld !

Ambachtelijk gebrouwen bier is een passie geworden ! Hij streeft er voortdurend naar om bestaande bieren te verbeteren en om nieuwe producten te creëren waarbij het respect voor de Belgische brouwerijproces centraal staat. In zijn werk gaat hij op zoek naar de ware alliantie tussen traditie en moderniteit.