Marc-Antoine De Mees

Brouwer in Brunehaut

Brasseur à Brunehaut

www.brunehaut.com

Prix Export

2011

Brouwer in hart en nieren

Als telg van een brouwersfamilie start Marc-Antoine De Mees zijn carrière in 1987 als verantwoordelijke van het bedrijf Meura, de enige Belgische fabrikant van brouwerijmateriaal. 10 jaar lang reist hij de wereld rond en verkoopt brouwerij-installaties aan alle brouwers van de wereld. Hij leidt nadien verschillende bedrijven, alvorens in 2006 de Brasserie de Brunehaut over te nemen, die in zijn streek gevestigd is maar in grote financiële problemen zit.

Na het fallissement, slaagt hij erin de activiteiten opnieuw te lanceren. Zo weet hij in 4 jaar tijd de verkoop te verdrievoudigen ondanks de crisis. Vandaag is zijn ambachtelijk gebrouwen bier aanwezig in een 20-tal landen en exporteert hij er zo'n 70% van naar alle hoeken van de wereld. Hij produceert het abdijbier St-Martin en het biologisch gebrouwen bier Brunehaut en maakt zo het eerste glutenvrij bier van hoge gisting  in de wereld !

Ambachtelijk gebrouwen bier is een passie geworden ! Hij streeft er voortdurend naar om bestaande bieren te verbeteren en om nieuwe producten te creëren waarbij het respect voor de Belgische brouwerijproces centraal staat. In zijn werk gaat hij op zoek naar de ware alliantie tussen traditie en moderniteit.

Provenant d'une famille  qui compte quelques ancêtres brasseurs (Brasserie Louis & Emile De Coster, Brasserie de Campenhout), Marc-Antoine De Mees commence sa carrière en 1987 comme responsable de la société Meura, unique fabricant belge de matériel de brasserie. Durant 10 ans, il sillonne le monde et vend des installations de brassage du plus grand au plus petit brasseur de la planète.

Intervenant dans des domaines variés, il dirige plusieurs sociétés avant de reprendre, en 2006, la Brasserie de Brunehaut, nichée dans sa région et en grande difficulté financière.

Après la mise en liquidation de la brasserie et fort de ses expériences antérieures, il se lance dans le redéveloppement des activités. Ainsi malgré la crise, il triple les ventes en quatre ans. Aujourd'hui, présent dans une vingtaine de pays, il exporte près de 70% de sa bière artisanale aux quatre coins du monde. Il produit la bière de l'abbaye de St-Martin et la Brunehaut biologique, première bière de haute fermentation sans gluten au monde !

La bière artisanale est devenue une passion ! Il cherche sans cesse à améliorer les bières existantes et à créer de nouveaux produits, dans le respect de la tradition brassicole belge. L'alliance de la tradition et de la modernité !