Maaike Lefebvre

Lederbewerkster en accessoire-ontwerpster

in Gent 

www.je-s-oui.be

Unieke creaties, gemaakt voor unieke persoonlijkheden.

 

Maaike Lefebvre denkt niet “mainstream”. Van jongs af aan experimenteert ze op een handige en eigenzinnige manier met materialen en gereedschappen. In haar opleiding tot Master in de Beeldende Kunsten, was de richting Glaskunst haar ultieme uitlaatklep om haar artistieke vaardigheden volledig te uiten. Alhoewel glas als materiel een prominente rol speelde, gebruikte ze ook andere materialen zoals metaal, hout, steen, epoxy en recuperatie-elementen om tot een coherent geheel te komen. Maaike heeft dan ook een bijzondere interesse in de verscheidenheid en combinatie van materialen en technieken.

De laatste jaren richt ze haar creatieve focus op het materiaal leder. In haar specifieke stijl, verwerkt ze leder tot exclusieve handtassen en accessoires. Iedere handtas wordt een uniek “kunstwerk” waardoor het veel meer is dan een functioneel gebruiksobject. In bepaalde collecties (vb. “L’IdéeA”) combineert zij lederbewerking (de maroquinerie) met een tweede aloude ambacht: het handweven.

Overgiet dit alles met een kwalitatief hoogstaande afwerking, haar oog voor detail en kleur, een onuitputtelijke bron aan ideeën en bovenal haar aandacht voor het persoonlijke aspect, en je krijgt “Je s’Oui !”.