Luc, Ingrid & Katrien Mestdagh

Glazenier van kunstglasramen 

in Gent

www.ateliermestdagh.be

Publieksprijs

2011

De glazeniers Mestdagh wijden zich met liefde en trots aan de glasraamkunst.


In hun glas-in-loodcreaties streven Luc en Ingrid Mestdagh-Meyvaert en hun oudste dochter Katrien naar moderniteit met respect voor de rijke ambachtelijke traditie.

Luc Mestdagh nam het atelier van zijn vader over en ontpopte zich tot meester-glazenier en glasschilder. In zijn echtgenote Ingrid Meyvaert vond hij ook de ideale werkpartner. Zij groeide uit tot een gekend glaskunstenares. Hun ontwerpen zijn te vinden in kerken, openbare gebouwen, bedrijven en privéwoningen in België, Nederland, Duitsland, China, e.a..
Samen bouwden ze het atelier uit tot een glasraamcentrum. Restauratie, conservatie, ontwerp en uitvoering van nieuwe projecten gaan er hand in hand. Sinds 2006 is ook hun oudste dochter Katrien actief in het atelier.

Vandaag is het atelier Mestdagh het oudste glazenieratelier in België en het enige dat nog rechtstreekse banden heeft met de Neogotiek. Deze traditie willen ze dan ook graag behouden. Het atelier blikt ook vol energie vooruit op de toekomst en gaat de uitdaging aan om in een snel evoluerende wereld een eeuwenoud ambacht in haar volledigheid te laten overleven.

De glazeniers Mestdagh wijden zich met liefde en trots aan de glasraamkunst, die voor hen ambacht is en kunst, kleur en licht, traditie en vernieuwing.