Loic Honoré

Leerlooier in Comines Warneton

www.radermecker.com

Als jong afgestudeerd algemeen ingenieur nam Loïc Honoré met zijn partner Nicolas Quintin de zaak over. Na een eerste ervaring bij grote bedrijven in het buitenland ging hij in de loop der jaren, ontmoeting na ontmoeting, het belang van hoogwaardige kwaliteit inzien. Meer bepaald het feit dat die enkel in haar mooiste aspecten tot uiting kan komen doorheen de emotie en onberispelijke afwerking van de vakman. De Radermecker looierij was liefde op het eerste gezicht en Loïc en Nicolas waarderen dan ook dagelijks de know-how van haar ambachtslieden.

 

RADERMECKER is een leerlooierij die in 1870 werd opgericht. Oorspronkelijk was het een looierij die gespecialiseerd was in technisch en robuust leer voor industrieel gebruik, maar in de loop der decennia ging het bedrijf zich specialiseren in leer voor de paardensport, lederwaren, de antieke auto en meubels. Als één van haar karakteristieke kenmerken heeft RADERMECKER haar know-how inzake het looien met plantenextracten behouden en verbeterd. De huiden zijn afkomstig van Europese stieren of ossen die specifiek voor hun huid geselecteerd zijn.

Het leer van RADERMECKER wordt geproduceerd in dezelfde geest die onze vakmensen al bijna 150 jaar drijft: respect voor de Authenticiteit, Robuustheid en Natuurlijkheid van het leer.

 

RADERMECKER heeft ook een eigen confectieatelier. Gesterkt door onzer ervaring met het realiseren van stukken voor de industrie en ons vermogen om te werken met dik, stevig leer, is ons atelier bagageartikelen beginnen produceren, voor professionals en zelfstandigen. Door de groeiende vraag, is het bedrijf van plan deze producten ook aan particulieren te gaan aanbieden.

 

RADERMECKER werkt enkel met volnerf leer, en de ervaring van onze vakmensen stelt hen in staat om de natuurlijke ruwheid van de huid te valoriseren om leer van de beste kwaliteit te produceren voor hun klanten. Omdat elk leer anders is, is het de eigenheid van de ambachtslieden, gecombineerd met een afzonderlijke bewerking van de huiden, die elke huid met haar eigen kenmerken naar de hoogste kwaliteit kan brengen.

Terug naar de

10 laureaten >