Kris De Backer

Restaurateur van oldtimers

www.historicwheels.be

Kris De Backer van opleiding garagist-carrosserie is van kleinsaf gefascineerd door wagens en vooral oldtimers. Zijn uit de hand gelopen hobby leidt tot het ontstaan van de zaak Historic Wheels die hij samen met zijn echtgenote runt. De naam 'Historic Wheels' slaat op de oldtimerwagens. We spreken van een oldtimer als hij minimum 25 jaar oud is. Historic Wheels bestaat uit een winkel en een werkplaats. In de shop zijn allerlei onderdelen en accessoires verkrijgbaar vooral voor de oldtimerwagens.

In de werkplaats vinden herstellingen en restauraties plaats: een kever gaat volledig van het chassis af om te zandstralen, nieuwe vloerplaten worden ingelast tot het oplassen van de kas en vertinnen of spuiten van de wagen. De oldtimers kunnen er volledig gestript worden, hersteld of vernieuwd op vraag van de klant. De klant krijgt na afloop foto's van de restauratie zodat hij exact weet wat er veranderd werd aan de wagen.

Ook veel merkgarages zenden hun klanten met hun oldtimer door naar Kris omdat zij niet op de hoogte zijn van de mechaniek of omdat de onderdelen van de wagen niet meer verkrijgbaar zijn. Historic Wheels maakt de onderdelen van de wagens zelf of past bepaalde onderdelen van andere wagens aan. Historic Wheels heeft klanten over de ganse Benelux. Nu al is de garage tot het einde van het jaar volgeboekt voor de restauraties van wagens.