Klaas & Martijn Remmen

Metaal-en houtbewerkers,

restauratoren, conservatoren in Hoboken

www.atelierremmen.be

Wij werden als tweeling geboren op 29 juli 1988. Al van jongs af aan zijn we gefascineerd door geschiedenis, techniek, wetenschap en curiositeiten. We verzamelden stenen en mineralen, herstelden oude brommers en maakten opmerkelijke creaties. Onze fascinatie voor materialen en eigenaardigheden vormt het uitgangspunt voor ons ondernemerschap.

Tijdens zijn middelbare school werd Klaas gebeten door de technieken van metaalbewerking terwijl Martijn opleiding meubelmaker ging volgen in het avondonderwijs. We leerden veel en besloten onze passie te concretiseren. We kozen allebei voor de opleiding Conservatie en Restauratie te Antwerpen, Martijn met een specialisatie in hout, Klaas in metalen. Tijdens onze studentenjaren kregen we inzicht in materialenleer, kunstgeschiedenis en wetenschappelijke onderzoekstechnieken, ervaring die we dagelijks toepassen in onze niche-branche.

Naast het volgen van avondopleidingen lassen, smeden en andere metaalbewerkingstechnieken beet Klaas zich vast in een immer durende studie naar ‘Wootz’ en andere historische metalen. Martijn volgde bijkomend de masteropleiding ‘Monumenten- en Landschapzorg’ aan de Universiteit Antwerpen en een uitwisseling aan de ‘Università degli studi di Genova’.

We studeerden beiden af met onderscheiding en enorm veel zin om zelfstandig aan de slag te gaan. We huurden samen een  kleine werkplaats in bedrijvencentrum ‘de Wolkammerij’ in Hoboken. Na drie jaar  (in 2016), sloegen we de handen in elkaar en lanceerden we ons gezamenlijk bedrijf onder de naam REMMEN. We werden lid van de beroepsvereniging voor conservators-restaurateurs van kunstvoorwerpen APROA-BRK en erkend als ambachtelijk bedrijf door FOD economie.

Terug naar de

10 laureaten >