Kathy Lanckriet

Producent van geitenkaas in Haillot

www.chevre-feuille.be

Als producenten van BIO-boerengeitenkaas in de Condroz, is het bedrijf van Kathy Lanckriet en haar man gesitueerd middenin de prachtige natuur. Dit domein in landbouwgebied typeert sterk de kwaliteit en de eigenheid van hun geitenkazen. Het is niet alleen een kwaliteitsgarantie voor de voeding van hun schapen, maar het kenmerkt ook de levenskwaliteit waar ze van enorm van houden.

Al hun geitenkazen worden gemaakt op de boerderij volgens een traditionele methode.

De geitenfokkerij

Momenteel bestaat het vee uit 75 geiten, 2 bokken en een twintigtal jonge geitjes. Het merendeel van de dieren komen uit de eigen fokkerij.
De kwaliteit van het vee verbetert stelselmatig door de aankoop van nieuwe bokken uit Frankrijk die geselecteerd worden voor hun stamboom en kwaliteiten. Zij worden gekruist met de beste geiten. Om de kwaliteit te garanderen en uit respect voor de geiten, gaan ze elke dag de wei op om te grazen (niet bij sneeuw of regen).

De geitenkazen

Ontdek het volledige gamma aan geitenkazen, er zijn er voor ieders smaak!
Of u nu houdt van droge of verse kazen, van zachte of harde kazen, van Petit Pénard, Bric’Haillot, Tommes of Gatteroux, ze zullen weten te bekoren.
Voor elke kaas worden eigen rijpingstechnieken gebruikt die bepaald worden door de temperatuur en de rijpingstermijn in de kelders