Karen Depoorter

Confituurproducent in Gent

www.callasconfiture.com

Met Callas Confiture maak ik ambachtelijke, haute confituren. Al van kleinsaf aan heb ik nooit anders gekend dan ambachtelijke producten. Mijn moeder maakte haar eigen paté, haar eigen confituren en kweekte zelf haar eigen kippen die we dan ook zelf slachtten. Daarom is het enige doel voor mij dan ook om producten van topkwaliteit te brengen.

 

Zelf heb ik eerst een carrière gehad als communicatiemanager. Het is uit passie voor het culinaire en goede ingrediënten dat ik zelf confituur ben beginnen maken. In mijn B&B was ik op zoek naar producten voor mijn ontbijt. Ik vond de confituren van in de winkels te kunstmatig smaken en ging zelf aan de slag met een oogst aardbeien uit mijn eigen volkstuin.

 

Ondertussen bestaat Callas Confiture al 5 jaar en staan we gekend voor onze haute confituren met speciale smaakcreaties. Deze zijn gemaakt met veel liefde voor het product en met ingrediënten van topkwaliteit, wat ervoor zegt dat zonder bewaarmiddelen en beperkte toevoeging van suiker de intense fruitsmaak en de smeuïge textuur van het product naar boven komt.

Daarnaast zetten we in op duurzame productie door te werken volgens seizoenen en met lokale leveranciers en werknemers. Een zeer grote erkenning was dan ook de prijs van Duurzame onderneemster van Gent. Dit toont aan hoe hoog kwaliteit en duurzaamheid in ons vaandel staat.

Terug naar de

10 laureaten >