Vitrine2022_bannersite.jpg
kaat.jpg
89109907_657595954986527_8596074458203029504_n.jpg

STOKERIJ-EENVOUD

Kaat Vanherk

Meester-Distillateur

Mijn naam is Kaat Vanherck, moeder van 4 en een echte levensgenieter zowel op cultureel als op culinair vlak. Het aanbod van gedistilleerde dranken was groot maar ik was er van overtuigd dat er plaats was voor meer. “Eenvoud uit de natuur” is niet alleen de slogan van Stokerij-Eenvoud maar ook de basis van onze (h)eerlijke producten.

 

Met onze stokerij gaan we terug naar de essentie van het stoken en werken we met landbouwoverschotten en lokale producten. Als warme ambachtelijke stokerij met onze eigen distilleerketel, distilleren we onze eigen alcohol en kunnen we zo onze eigen moutwijn maken, dé basis van een heerlijke jenever. Passie en tijd zijn maar enkele ingrediënten van onze producten.

 

Stokerij-Eenvoud hanteert de filosofie van de circulaire economie. Producten, materialen en grondstoffen worden steeds intensiever gebruikt met sterke focus op hun maximale herbruikbaarheid. De producten worden zoveel mogelijk lokaal aangekocht. Zo  worden onze granen voor de moutwijn in buurgemeente Assenede gekweekt en gemalen in de Stenen Molen in Ertvelde, ook een buurtgemeente.

 

Als stokerij proberen we ons telkens opnieuw uit te vinden, we stappen uit onze comfortzone en durven vooruit te denken met af en toe verrassende resultaten.