John Dierickx

Glaskunstenaar in Zonhoven

www.artglas.be

Nieuw leven voor een oude ambacht

Artglas, de afkorting van ARTistieke GLASpanelen,  ontwerpt en vervaardigt unieke,  gepersonaliseerde glasramen, die meer uitstraling geven aan een gebouw en/of interieur. Beleving staat centraal in het artistieke ontwerp, dat naargelang de smaak van de klant op ware grootte wordt uitgetekend via technisch geavanceerde technieken.

 

Bij de louter manuele uitvoering volgens eeuwenoude procedés, vormen materialenkennis, aangeboren handigheid, oog voor detail en een voortdurende drang naar perfectionisme de voornaamste succesfactoren. Het product laat toe om het artistieke ontwerp te combineren met de ambachtelijke productie. Bovendien biedt het de mogelijkheid om persoonlijkheid uit te stralen, door ondermeer de ongelimiteerde kleurenopties, de talrijke esthetische en vormelijke mogelijkheden of het creëren van uniciteit voor de klant, bijvoorbeeld door de verwerking in het ontwerp van een naam, logo, verwijzing naar soort activiteiten, enzovoort.


Positief is ook dat de verwerking van glas helemaal met zijn tijd is meegegaan. Hoewel het product al eeuwenlang wordt gebruikt, is het vandaag nog heel actueel en worden de trends in de moderne architectuur nauwgezet gevolgd.