Jean-Benoît Ghenne

Biscuitier in Brussel

www.generous.eu

Na een carrière als onderzoeker en leerkracht filosofie, is Jean-Benoît Ghenne opnieuw gaan studeren om brood- en banketbakker - chocolatier te worden aan het Ceria en aan de Lenôtre-school. Met zijn echtgenote Aurélie heeft hij een pâtisserie-theehuis geopend waar hij zijn eerste glutenvrije koekjes en patisserie heeft gemaakt waar er bij zijn klanten steeds meer vraag naar was.

In 2012 heeft hij met twee vennoten Théodora en Christophe GENEROUS gesticht, de gekende ambachtelijke biscuiterie die een gamma aan lekkere biologische en glutenvrije producten aanbiedt. Het is de smaak die hem leidt in de confectie van elk van zijn producten. In Brussel creëert hij smaken met respect voor de traditie van de Belgische biscuiterie en bakkerij. Om al deze redenen draagt Jean-Benoît bijzonder zorg voor elke fase in de uitwerking van zijn recepten, van de creatie tot de distributie. Alles is gemaakt om de smaakpapillen te plezieren. Het “zonder gluten” gegeven is dan ook geen obstakel meer maar het is een inspiratiebron in de zoektocht naar originele recepten. Dit heeft hem toegelaten om nieuwe horizonten te verkennen door het gebruik van verschillende soorten meel.

Generous is dus een smaakvol alternatief om traditionele en nieuwe smaken te ontdekken, of je nu allergisch bent of niet. Ook de ingrediënten worden uitgekozen met zorg voor een hoog kwaliteitsniveau en de kunde van hun producenten. Hun leveranciers delen de overtuigingen van Generous en de passie voor het goede product. Het zijn voornamelijk ambachtslieden uit de streek. Ingrediënten die niet ter plaatse kunnen geproduceerd worden (kruiden, chocolade, …) worden ook heel streng uitgekozen net uit respect voor lokale producenten.