Eva Jacobs & Fransesco Genduso

Indigène

 Concours national pour susciter des vocations auprès des jeunes.

goutes.png

Cosmetica & zeepmakers (Brussel)

INDIGENE_5.JPG
  • Facebook
  • Instagram

  Zij, zij is Eva, een master in biomedische wetenschappen met toxicologische specialisatie. Ze is gepassioneerd door bijenteelt, het maken van chocolade en het lezen van de minuscule vermeldingen op etiketten. Hij, hij is Francesco, apotheker van beroep. Zijn favoriete bezigheden? Braambessen en champignons plukken.

  Na enkele jaren experimenteren in hun kleine keuken en een lange reis rond de wereld, ontstond in 2016 het idee om zich helemaal te storten op de vervaardiging van cosmetica. Hun doel? Met echte alternatieven op de proppen komen voor de conventionele producten uit de grootdistributie.

  Hun cosmetica respecteert resoluut het lichaam en de omgeving, maar staat ook voor eenvoud en transparantie, en ook het lokale en duurzame aspect is doorslaggevend. Hun zepen, shampoos, serums en andere cosmetica wordt met de hand gecreëerd en geproduceerd in hun klein Brussels atelier.

  Bij hen geen onnodige conserveringsmiddelen zoals parabenen, geen irriterende stoffen zoals sulfaten en zuiveringszout, geen synthetische actieve ingrediënten, geen ingrediënten uit petrochemicaliën. Ze gebruiken zoveel als mogelijk grondstoffen uit de biologische landbouw.

  Ze behaalden het label "gecertificeerde ambachten" in 2016 en de vermelding "slow cosmetica" in 2018.

  Photo 4.jpg
  Photo 2.jpg
  Photo 5.jpg