Alexis Fronistas

La caravane passe

 Concours national pour susciter des vocations auprès des jeunes.

goutes.png

Ombouwer van caravans voor evenementenverhuur (Biercée) 

CARAVANE_8.JPG
  • Facebook
  • Instagram

Alexis Fronistas is 27 jaar oud en omschrijft zichzelf als een creatieve ondernemer.

Actief in de evenementensector sinds zijn jeugd, was hij altijd verbaasd over de tijd die werd verspild tijdens de op- en afbouw van evenementen. Hij wilde een efficiënte, snelle en originele oplossing creëren door de inzet van ... oude camping caravans!

Hij volgde Public Relations-cursussen aan de Haute Ecole Albert Jacquard (Namen). Daarna volgde hij een opleiding als "marketing consultant" binnen IFAPME waar het onderwerp van zijn afstudeerwerk de ontwikkeling was van zijn activiteit « La Caravane Passe ».

Alexis biedt nu voor veel festivals en evenementen in België en Frankrijk caravans aan die omgebouwd zijn tot bars, ticket office, kantoren, fotoruimte enz.

Deze atypische baan is zeer gevarieerd en vereist veel handmatige vaardigheden. Alexis is autodidact en heeft veel technieken geleerd net door ermee te experimenteren.

Tijdens zijn werk in zijn atelier aan zijn creaties komt hij in aanraking met verschillende disciplines: timmerwerk, lassen, schilderen, decoratie, ... Hierdoor kan hij unieke en functionele stukken creëren. Het geven van een tweede leven aan deze caravans die eigenlijk voor de schroothoop waren bestemd, geeft hem de meeste voldoening. Hij gebruikt veel gerecyclede materialen om de ecologische impact te beperken tot een minimum en bekomt zo geweldige creaties.

Alexis wordt door de mensen om hem heen gezien als een creatieve, veelzijdige persoon, een beetje een antiekhandelaar-brocanteur en iemand die zich snel aanpast aan nieuwe situaties.

CaravanePasse_3.jpg
CaravanePasse_5.jpg
CaravanePasse_6.jpg