Ambachtsprijs

2014

Frank Pedus

Vioolbouwer - Hersteller

in Antwerpen

www.proarte.be

Pro Arte, onze ziel voor uw muziek.

 

 

Tijdens zijn studies als vioolbouwer liep Frank Pedus stage bij verschillende vooraanstaande luthiers. Na zijn opleiding in de "Newark School of  Violin Making" kreeg hij de uitgelezen kans om bij Pro Arte te gaan werken als maître luthier. Na enkele jaren van samenwerken met Mr. Adriaensen, de vorige zaakvoerder, groeide er een wederzijdse waardering die in 2008 uiteindelijk leidde tot de overname van Pro Arte.  

 

Het atelier is gespecialiseerd in restauratie en in de herstelling en het onderhoud van instrumenten. Ze gebruiken hoogwaardige moderne technieken en traditionele werkmethodes, met respect voor de esthetische eigenschappen en specifieke geluidskarakteristieken. Het verharen van strijkstokken met kwaliteitshaar is een specialiteit. 

 

Pro Arte is uitgegroeid tot een internationale aanspreekbaarheid in diverse diensten voor violen, altviolen, cello's, contrabassen, gitaren en harpen. Studenten en professionelen kunnen bij ons terecht voor herstellingen, verhuur en aankoop van snaarinstrumenten.

 

Ook luthiers vinden hier alle gereedschappen en klankhout om hun instrumenten te bouwen en te herstellen.