Familie Beghuin

Producent van Ardeense specialiteiten in Dinant

www.salaisonsdupontdamour.be

Parel van

de Jury

2013

Kwaliteit, geduld, kennis en liefde voor het vak, dat is ons recept.

« Les salaisons du Pont d'Amour » is een familiebedrijf. Aan het roer staan 4 zussen : Véronique, Valérie, Laurence en Perrine.  Ze hebben het bedrijf 2 jaar geleden overgenomen van hun ouders. De familiespirit overheerst hier zowel in de organisatie van het werk als in de kwaliteitszorg, elke dag opnieuw.

Het bedrijf is erg gehecht aan zijn zelfstandigheid en blijft daarmee één van de laatste Waalse producenten die oude traditionele productiemethodes gebruiken. Het atelier, gelegen in de rue Pont d’Amour in Dinant, maakt een uitgebreid gamma vleeswaren die in grote mate gebruikt worden in de slagerij, charcuterie en delicatessen.

Authenticiteit, traditie en kwaliteit spelen een prominente rol. Daarom wordt alles in het werk gesteld om een superieure productkwaliteit te verzekeren: zo worden hespen enkel gepekeld in zeezout, zonder gebruik van nitrieten of nitraten. Het proces duurt lang door de natuurlijke productie. Er wordt tevens geen gist gebruikt in de droge worsten. De producten worden gerookt in antieke schoorstenen met beukenhout. Bovendien is het door de productiemethodes mogelijk een lactose- en glutenvrij gamma aan te bieden.