Els Robberechts

Hoedenontwerpster

www.elsrobberechts.be

Els Robberechts is van opleiding ergotherapeute. Na haar studies ging ze aan het werk in een psychiatrisch ziekenhuis. Voor het huwelijk van haar zus liet ze een hoed maken en meteen was ze gebeten door de mode/hoedenmicrobe. Na enkele opleidingen besliste ze om de weg in te slaan van het ambachtelijke werken: Het werken in een eigen atelier, omringd zijn door materialen en steeds de uitdaging kunnen aangaan om van niets - iets te maken ... De energie die ze daaruit haalt, lijkt wel onuitputtelijk.

De resultaten blijven niet lang uit en ze wordt uitgenodigd voor deelname aan de FFI showroom in Parijs en voor de internationale hoedenwedstrijd 'Musée du chapeaux'. Els kiest heel bewust om enkel met kwaliteitsvolle materialen te werken. De soberheid van haar hoeden benadrukken de eenvoudige sterke belijningen waar ze van houdt. Ze ontwerpt hoeden die origineel en stijlvol zijn. Een hoed die door haar vervaardigd is kenmerkt zich door de subtiele details, het mooie materiaal en kleurencombinaties.

Ze maakt hoeden die mensen graag dragen, die de drager ervan doen glimlachen en stralen. Alle hoeden en accessoires worden volledig in haar atelier gemaakt en kunnen 100% op maat van de klant worden gecreëerd. Sinds kort werkt Els samen met een agente die zich richt op bruid- en suitewinkels. Via deze samenwerking hoopt ze een aantal nieuwe contacten in de Benelux uit te bouwen waardoor haar producten in andere verkooppunten verdeeld kunnen worden. Het buitenland lonkt!