Elisabeth Leenknegt

Juwelenontwerper

www.elisa-lee.be

2de prijs

2010

Net zoals melk eigenlijk niet uit een brikje komt, groeit glas niet aan de bomen.Dat het ook nog op ambachtelijk met de mond geblazen kan worden en dat je er prachtige juwelen mee kan toveren, dat waren we allemaal zowat vergeten. Tot Elisabeth Leenknegt opdook.

Elisabeth maakt juwelen van met de hand gesmeed zilver en mondgeblazen glas. Ze zorgen voor een perfect evenwicht tussen speels en klasse. De organische vormen en levendige kleuren spraken onmiddellijk een breed publiek aan. Wat opvalt, is dat niet enkel jonger twintigers en dertigers massaal zwichten voor die vrolijke juwelen, maar evengoed veertigers en vijftigers niet om de charmes van een glasjuweel heen kunnen omdat ze een onweerstaanbaar joy de vivre uitstralen.

Ook in de modewereld en designwereld bleef het werk van Elisabeth niet onopgemerkt. Haar gevoel voor esthetiek, feilloos gevoel voor oprukkende trends en schijnbare moeiteloze manier om een ruim publiek aan te spreken, deden terecht heel wat potentieel vermoeden. En dat komt nu op kruissnelheid. Sinds 2008 wordt ze gesteund door Design Vlaanderen en in 2009 opende ze haar eigen galerie in Gent. Naast België kunnen haar juwelen intussen ook steeds vaker op bijval rekenen in Europa.