Charlie Martens

Keramist in Berbroek

www.studio-mattes.com

Graag stel ik me even in het kort voor. Ik ben Charlie, oprichter van Studio Mattes.

In ons atelier te Herk-de-stad maken wij op ambachtelijke wijze collecties borden, schalen, serviezen, koffietassen voor restaurants in Europa. Mijn passie is het creëren van origineel en exclusief gebruiksgoed om chefs te ondersteunen in de presentatie van hun gerechten. Ik probeer hierbij op een extreme en niet conventionele manier steengoed te gebruiken om tot een origineel en reproduceerbaar iets te komen.

Imperfectie is een onderdeel van mijn bedrijfsfilosofie. Onze borden hebben vaak een barst, een deuk, een scheur of een litteken... Dat geeft ons servies iets menselijks. De perfectie komt pas als de chef ermee aan de slag gaat.

Een jaar geleden hebben we het label van 'HANDMADE IN BELGIUM' ontvangen. Dat wil zeggen dat ons producten voor minstens 50% met de hand vervaardigd zijn en voor 100% in België worden gemaakt.

Studio Mattes heeft haar eigen collecties, maar werkt voor een groot stuk op maat van de klant. U hebt een idee omtrent je eigen borden. Dan proberen we dat voor u op maat uit te werken. Onze klanten zijn ondermeer In de Wulf, Bon Bon, Librije, Beluga, Treeswijkhoeve, De Lindenhof, De Slagmolen, Jason Atherton en tal van andere.