Chantal Post

Bloemsierkunstenares in Vielsalm

www.chantalpost.be

Emotie en fascinatie oproepen.

Gefascineerd door de rijkdom van de plantenwereld, is Chantal Post op 16-jarige leeftijd gestart als bloemiste. Gedreven door haar nieuwsgierigheid, trekt ze naar Nederland om haar kennis over de bloemsierkunst uit te breiden en om te ontdekken hoe het er in het buitenland aan toe gaat.

Tegelijkertijd werkt ze er in een bedrijf waar ze de kans heeft om deel te nemen aan prestigieuze evenementen in het buitenland. Op dat moment begint ze te beseffen dat bloemsierkunst niet stopt bij het maken van een mooi boeket… Bij haar terugkeer naar België beslist ze om zich te vestigen in Vielsalm, haar geboortestreek. In oktober 2003 opent ze haar bloemenzaak: een stimulerende ruimte voor creatieve ontmoetingen en uitwisselingen. Met liefde en passie stelt ze er haar innovatie in de traditionele bloemsierkunst voor: plantaardige constructies en bloemencomposities gemaakt van verschillende materialen.

Haar missie gaat veel verder dan een eenvoudig bloemendecor: ze wil emotie en fascinatie oproepen tijdens diverse evenementen. De keuze van vormen, kleuren, texturen en verschillende decoratieve elementen accentueert en weerspiegelt perfect de persoonlijkheid van de klanten en zelfs de cultuur van het bedrijf. Niets wordt aan het toeval overgelaten want... het zijn de subtiele details en het lichtspel die aan de compositie een unieke en magische glans geven.