Christel Carlier

Wash Wash Cousin

 Concours national pour susciter des vocations auprès des jeunes.

goutes.png

Cosmetica & zeepmaakster  (Namen)

  • Facebook
  • Instagram

Wash wash cousin is een familielaboratorium dat cosmetica in niet vloeibare maar ‘vaste vorm’ ontwikkelt, produceert en op de markt brengt. Ze streven naar "zero waste in de badkamer" door een innovatief en origineel assortiment aan te bieden, dat steeds in ontwikkeling is.

Dit productassortiment omvat momenteel 8 ‘koud-verzeepte’ zepen, 5 shampoos, 1 conditioner, 1 make-up remover, 1 tandpasta, 1 deodorant, 1 lippenbalsem en 2 scheerschuimen. Ze kozen voor een niet vloeibare maar vaste materie van de cosmetica om het gebruik van plastic containers te vermijden.

Bovendien zorgen hun waterloze versies voor een levensduur die 2 tot 3 keer langer is dan die van een vloeibare variant, wat een eenvoudig en doeltreffend middel is om afval te bestrijden. Hun producten bieden dus zowel een ecologisch als een economisch voordeel.

Daarnaast werkt Wash Wash Cousin voornamelijk met grondstoffen uit de biologische landbouw. Deze keuzes hebben het bedrijf in staat gesteld om het label ‘erkend ambacht’ en de titel ‘slow cosmetica’ te verkrijgen.

Voortbouwend op haar succes heeft het bedrijf nu 6 fulltime medewerkers in dienst en blijft zich ontwikkelen. Trouw aan hun waarden werken ze ook met een beschutte werkplaats die helpt bij het verpakken van producten.

Tenslotte heeft Wash Wash Cousin ervoor gekozen om dit prachtige avontuur af te leggen met veel zin voor humor en trouw aan de rock-'n-roll spirit. Wash Wash Cousin is bovenal een bedrijf met een menselijk gezicht dat, met de glimlach, zich inzet voor een schonere wereld ...

WashwashCousin_4.jpg
WashwashCousin_1.jpg