Brigitte Evers

Restauratie, conservatie en

creatie van muurschilderingen

in Brussel

Creativiteit en techniek ten dienste van de conservatie van het erfgoed.

Brigitte Evers is doordrenkt van klassieke en moderne culturen, al krijgen haar fantasie en creativiteit steeds de bovenhand. Ze heeft haar creativiteit weten te ontplooien via opleidingen en gevarieerde ervaringen die haar een vaardigheid en een buitengewoon talent hebben opgeleverd. Brigitte is schilder-kunstenares, decoreert en is scenografe. Ze heeft zich gespecialiseerd in de creatie van het trompe-l'oeil en van imitaties van grondstoffen zoals hout en marmer aan het Institut Supérieur de Peinture Van Der Kelen in Brussel. Ze heeft zich verder toegelegd op de restauratie en conservatie van oude schilderijen aan het Istituto per l'Arte e il Restauro - Palazzo Spinelli in Firenze en van fresco's aan het Centre européen de Restauration in Venetië.

Brigitte is op twee vlakken actief: ze schildert niet alleen decors voor opera's en theaterstukken, maar ze maakt en restaureert ook trompe-l'oeils en plafondschilderingen in klassieke en barokke stijl.

Bij voorkeur werkt ze in privéverblijven, paleizen en kastelen (Drée in de Bourgogne) of openbare gebouwen (stadhuis van Bergen). Ze weet te voldoen aan de verwachtingen van een veeleisend en verfijnd - vaak internationaal - cliënteel.

Brigitte gebruikt haar verbeelding ten voordele van vernieuwende projecten om zo bij te dragen aan de creatie van een hedendaagse kunstvorm.

 

Exportprijs

2011