Bernard Zacharias

Meester Distillateur in Raeren

www.distillerie.biz

Een familietraditie van 180 jaar staat garant voor echte Belgische knowhow

De Distillerie Radermacher werd opgericht in 1836 en is daarmee een van de oudste distilleerderijen van België. De kunst van het distilleren is bij Radermacher gebaseerd op een rigoureuze selectie van de grondstoffen en gaat terug op een familietraditie van bijna twee eeuwen. Bij Radermacher staat de kwaliteit altijd op de eerste plaats en daarom combineren ze moderne productiewijzen met traditionele recepten.

Een goed voorbeeld daarvan is het whisky-gamma Lambertus. Sinds 1998 maakt de Distillerie Radermacher de Lambertus Single Grain 10 Years Whisky. Deze Belgische whisky is een eerbetoon aan een van de oprichters van de stokerij, Lambert Radermacher, en rijpt tien jaar in eikenhouten vaten uit de Limousin waardoor hij een perfect evenwicht bereikt tussen de zachtheid van de malt en een subtiele houtsmaak.

Sinds 2015 commercialiseert de Distillerie Radermacher ook de Lambertus Single Malt Whisky. Deze single malt verleidt het verhemelte dankzij de verrassende, maar uitstekende, Tequila Premium waar hij twee jaar in doorbrengt en die daarna gevolgd wordt door een verdere rijping in Amerikaanse eik.

Parallel aan het Lambertus whisky-gamma is Radermacher in 2014 ook met een biologisch avontuur begonnen. Voor het gamma Organic 1836 gebruikt de stokerij enkel graan met een biologisch label. Het zo bekomen biologisch distillaat wordt nog verder verrijkt met een infusie van elf verschillende planten, wortels en vruchten. Uiteindelijk geeft deze aromatische rijkdom gestalte aan de 1836 Organic Gin. Verder maken ze ook de eerste Belgische wodka met een biolabel: de 1836 Organic Vodka.

De stokerij wil zoveel mogelijk liefhebbers bereiken en daarom hebben ze ook nog een reeks likeuren en aperitieven zoals de Woodberries.
Dit vrolijke aperitief op basis van eau-de-vie en bosvruchten leent zich perfect voor een feestje: on the rocks of als basis voor een cocktail of longdrink.

Traditie, een plezier voor lichaam en geest…