Vitrine2022_bannersite.jpg
profile_photo.png
Capture d’écran 2021-11-19 à 14.53.09.png

LUTEA

Anne-Sylvie Godeau

Kleurenfabrikant

Ik ben ondernemer en marketeer van een gamma organische kleuren bekend als plantaardige lakken in de vorm van pigmenten en aquarelverf voor de schone kunsten en de kunstnijverheid.

 

LUTEA, ontwikkelt een productieketen van kleurplanten in Europa voor de extractie van Indigoblauw naast andere gewilde kleurstoffen, zowel voor hun kleuren als voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Ik ben betrokken bij de ontwikkeling van alle aspecten van het bedrijf, van de teelt tot de extractie van kleurstoffen, via de chemische transformatie van pigmenten tot het op de markt brengen van kleuren.

 

Samenwerking en overdracht zijn belangrijke doelstellingen van LUTEA. Ik geef regelmatig trainingen in scholen en verenigingen en aan particulieren.

 

Kleur is een taal, alomtegenwoordig op alle gebieden van ons leven en dit sinds de mensheid haar geschiedenis heeft nagetrokken en te zien heeft gegeven.

 

Ik beschouw het als een kans en als een vreugde om uit plantaardige en minerale grondstoffen kleuren te kunnen halen die, wanneer zij aan kunstenaars worden doorgegeven, levendige expressiemiddelen en weerkaatsingen van het leven zullen zijn.