Angel Barrero

Stukadoor in Brussel

www.angelbarrero.be

Marmerstuc, een techniek vol passie

 

Angel Barrero kreeg een opleiding als beeldhouwer, een kunst die hij van zijn vader heeft geërfd. Als hedendaags meester in Scagliola en marmerstuc onderzoekt hij antieke technieken en combineert die met hedendaagse. Hij heeft gewerkt bij de meest gerenommeerde meesters in het vak en dat in Frankrijk, Italië, Spanje en ook in ons land.

 

De kunst van marmerstuc is het resultaat van een ingenieuze ontwikkeling om marmerachtige oppervlaktes te creëren op zowel natuurlijke als getekende oppervlakken.

De kunst van marmerstuc ontstond aan het begin van de vijftiende eeuw en bereikte zijn hoogtepunt tijdens de barokperiode. De eerste scholen van deze techniek, die toen nog Scagliola heette, werden gesticht in Oostenrijk, Beieren en Italië.

Aanvankelijk werd marmerstuc gebruikt ter vervanging van de meest kostbare mineralen, natuursteen en marmer en dat dankzij de kunde van ambachtslui.

 

Angel Barrero verbetert steeds de techniek, kleuren en effecten van deze ambacht. Hij weet deze kunst aan te passen aan de esthetische eisen van de 21e eeuw en gebruikt deze techniek in architectuur en restauratie van cultureel erfgoed. Daarnaast ontwerpt hij er ook objecten en meubels mee en weet er zelfs artistieke creaties mee te maken.